5 kiemelkedő trend a felhő alapú rendszerek használatában

Egy pár hónappal ezelőtti blogcikkünkben már beszámoltunk arról, hogy milyen előnyei vannak vállalkozók és cégvezetők számára, ha áttérnek a felhő alapú szolgáltatások használatára.

Ha még nem vagy jártas a kérdésben, akkor KATTINTS IDE, és olvasd el a korábbi blogcikkünket!

A technológia fejlődésével ez a terület is folyamatosan megújul, növekszik és egyre több előnnyel jár a felhasználók számára. Növekszik az ügyfélélmény, pénzt takaríthatsz meg és mai kor követelményeinek megfelelő, modern céget vezethetsz.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy cégvezetőként tisztában legyél a lehetőségekkel, kövesd az újdonságokat.

Nézzük, mi a TOP5 trend 2022-ben ezen a területen:

1. Okosabb rendszerek

Két új típus jelent meg a piacon:

Hibrid: Az előnyük, hogy a korábbi technológia mellett használhatod az újdonságokat, így nem kell a régi rendszert lecserélned.

Szerver nélküli: Úgy is hívják ezeket, hogy ’Functions-as-a-Service (FaaS). Ezeknél a felhő-szolgáltató dinamikusan kezeli az erőforrások elosztását, hogy megfeleljen a futó alkalmazások által támasztott igényeknek. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kisebb, egycélú funkciókat hozzanak létre.

A legfőbb előnye, hogy a cégeknek nem kell többé a szerverek kezelésével, karbantartásával bajlódni.

2. Mesterséges intelligencia bevonása

A felhő szolgáltatások már messze túlmutatnak a dokumentumok tárolásán. A mesterséges intelligencia (AI) segítségével nagy mennyiségű adatok nem csak gyorsabban, hanem hatékonyabban is feldolgozhatók. Sőt, akár a vállalati döntéshozatalban is a segítségedre lehet. Figyeli az ügyfél viselkedését, a trendeket, a preferenciákat. Gondolj csak bele, mennyi mindent tud rólad a Facebook is.

3. Fejlettebb biztonsági megfelelés

Általában ettől tartanak a leginkább, akik szeretnének áttérni a felhőre. Meg kell nyugtassunk, egyre több megfelelőségi bizonyítványnak tesznek eleget ezek a rendszerek, valamint arra is figyelnek, hogy egy esetleges (természetbeni vagy ember okozta) kár után, mielőbb helyre álljon minden adat.

A Secure Access Service Edge (SASE) egy felhőalapú biztonsági architektúra, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy felügyeljék és szabályozzák a felhőalkalmazások, felhőszolgáltatások, a helyszíni IT-infrastruktúra és a végfelhasználói eszközök közötti hozzáférést és kapcsolódást.

4. Innováció és alkalmazásfejlesztés

Mivel úgy látják, hogy ez a számítástechnika jövője, jelentős beruházásokra lehet számítani ezen a téren.

5. Játék a felhőben (AR, VR)

2022-ben a Google Stadia és az Amazon Luna alakítja majd a felhőalapú játékok jövőjét. Ijesztő és egyben nagyon izgalmas: A felhőalapú virtuális valóság és a kiterjesztett valóság (VR/AR) már egyre több felhasználónak elérhető, ráadásul olyan területeken is alkalmazni fogják, mint az adatvizualizáció, a terméktervezés stb.

Mindent összegezve hatalmas változások jönnek ezen a területen. Várhatóan a cégek 25%-a teljesen és kizárólag a felhőre fog áttérni 2022 év végéig, és ez folyamatosan növekedni fog.

Egy biztos, nincs visszaút, és azok fognak nyerni, akik a leghamarabb alkalmazkodnak a változásokhoz!

Scroll to Top