A felhőszolgáltatások előnyei vállalkozóknak, cégvezetőknek

Magyarországon a cégek jelentős része még a hagyományos adattárolási módszereket használja a mindennapi munka során, miközben külföldön már a nagyobb nevű cégek is folyamatosan térnek át a felhő alapú szolgáltatásokra.

Először nézzük meg, mit is jelent ez a gyakorlatban:

A lényege, hogy az adatokat (fájlok, képek, videók) nem kell egy helyhez kötött szerveren vagy az irodai gépeken tárolni, hanem egy, az internet segítségével azonnal elérhető tárhelyen, amely bármikor és bárhonnan elérhetők.

Ezáltal a munkavégzés sokkal szabadabb, nem vagyunk helyhez kötve sem mi, sem pedig munkatársaink.

Ha például nem fejeztél be valamit határidőn belül, akkor azt bármikor folytathatod akár utazás közben a vonaton, de később, otthonról is. Munkáltatóként pedig egy nagyszerű lehetőség, hogy családbarát munkaadó legyél egy olyan lehetőséggel például, hogy a munkatársad elindulhat időben az iskolába vagy óvodába a gyerekekért, és befejezheti a feladatait otthonról, miközben a gyerek is tanul.

Milyen felhő alapú szolgáltatók léteznek?

Talán nem is tudsz róla, hogy már használod, az egyik legismertebb a Google. Ingyenesen mindössze 15 GB áll rendelkezésedre, de havidíjért cserébe lehetőséged van bővíteni a tárhelyed. Mappákba rendezve feltöltheted a szükséges adatokat, használhatod az úgynevezett Google dokumentumokat, amelyek hasonlóan működnek a Microsoft Office programokhoz.

Természetesen a Microsoftnak is van saját rendszere. Ha céged van, akkor remélhetőleg rendelkezel aktív Microsoft Office előfizetéssel vagy O365 csomaggal. Ez azt jelenti, hogy jogtisztán használod ezeket a szoftvereket.

Ha ez így van, akkor nem is érdemes a Google-lal foglalkoznod, hiszen rengeteg dolgot megkapsz AJÁNDÉKBA a választott csomagod mellé, többek között 1 TB OneDrive tárhelyet is. Egy korábbi cikkünkben már összeszedtük a főbb különbségeket, kattints IDE, és olvasd el, hogy melyiket érdemes választanod!

A felhő alapú szolgáltatások 5 legfőbb előnye:

1.Nem vagy helyhez vagy időhöz kötve

A feladatok elvégzéséhez nem kell bemenned az irodába. Sőt, a munkaidő is rugalmasabbá tehető, hiszen elég határidőkhöz igazodni egy irodai nyitvatartás helyett.

Sőt, így könnyedén alkalmazhatsz vidéki kollégákat is, hiszen a távolság nem akadály.

2.Költséghatékonyak:

Ahhoz, hogy egy informatikai rendszer stabilan, biztonságosan működjön, szükséged lesz informatikusra, rendszergazdára, míg ehhez a típusú szolgáltatáshoz elég az internet. Továbbá irodát sem muszáj bérelned, ha úgy látod, teljes mértékben át tudtok állni a home-officera. Ezzel akár több százezer forintot is spórolhatsz havonta.

3.Biztonságos

Ha attól tartanál, hogy könnyebben feltöri valaki ezeket a tárhelyeket, akkor teljesen felesleges aggódnod. Jelszavakkal, hozzáférésekkel egyszerűen levédhető bármilyen mappa, csak azok fognak hozzáférni, akiknek valóban tisztában kell lenniük az adott dokumentum tartalmával.

4.Fokozza a hatékonyságot

Ennek köszönhetően megannyi lehetőséget adhatsz a csapatodnak. Nem csak élvezetesebb lesz nálad dolgozni a rugalmasság miatt, hanem az egymás közötti információáramlás is strukturáltabb keretek között működhet az eszközök megfelelő használatával.

5.Egyszerű használni

Amennyiben vannak olyan munkatársaid, akik terepen dolgoznak, ők is könnyedén csatlakozhatnak, ráadásul a felület igazán felhasználóbarát, nem igényel külön szakértelmet vagy számitástechnikai ismereteket.

Ha a te cégedben még nincs megfelelően kiépítve ez a rendszer, akkor nagyon szívesen segítünk benne! Munkáltatóként kiemelten fontos, hogy az alkalmazottjaid is úgy érezzék, jó helyen vannak. Minél egyszerűbbé teszed számukra a munkavégzést, annál szívesebben járnak majd be a munkahelyre vagy dolgoznak egyre hatékonyabban otthonról.

 Az Office365 csomagjaink kifejezetten cégeknek készültek. Segítünk a személyre szabásban, a telepítésben, a hozzáférésekben. Kattints IDE, és kérj ajánlatot még MA!

Scroll to Top