O365 vagy Microsoft Office? Itt vannak a legfőbb különbségek!

Kinek ne lennének az alapvető Microsoft programok telepítve számítógépére vagy laptopjára? Vállalkozóként kiemelten fontos, hogy ezen alkalmazásoknak a jogtiszta verzióját használjuk, máskülönben komoly büntetésre számíthatunk egy ellenőrzés alkalmával.

Itthon a cégek jó része még mindig az Officet használja, ami leginkább azért van, mert nincsenek tisztában az O365 nyújtotta előnyökkel.

Nézzük csak, mi tartozik egy alap Office-csomagba!

Természetesen a Word, az Excel, a Powerpoint és az Outlook elmaradhatatlanok. Vásárláskor egy egyszeri díjat fizetsz, amiért cserébe megkapod a programokat egy bizonyos eszközön való használatra.

Ráadásul nem tartoznak hozzá frissítések sem. Ez azt jelenti, hogy újra meg kell vásárolnod a teljes csomagot, ha kijön egy újabb verzió, és te azt szeretnéd használni.

Nagyobb áruházakban a vásárolt eszközökre már telepítve vannak ezek, viszont több helyen külön díjat kell fizetni érte.

Mit tud ezzel szemben az O365?

Előnye, hogy a fent említett programokat nem csak a gépedre telepítheted, hanem azok online verziója is elérhető lesz számodra! Sőt, 1 TB felhő alapú tárhelyet is kapsz az úgynevezett OneDrive-on, mindezt teljesen INGYENESEN. Ha például a Google-nél vásárolnál ugyanilyen szolgáltatást, ott csupán 200 MB-nyi felületért fizetnél havi 1000 forint körüli összeget.

Ezzel a munkád is egyszerűbbé válik, hiszen felváltva dolgozhatsz az eszközödön vagy a felhőben. Utóbbihoz hozzáférést adhatsz kollégáidnak, így ők is láthatják a folyamatosan frissülő adatokat.

Ezen kívül olyan alkalmazásokhoz is hozzáférést kapsz, amelyek csak online elérhetők. Ilyenek például a OneNote, a People, a Tasks, Sway(online prezentációk készítésére), Bing, Forms(online kérdőívek szerkesztése), az MSN vagy a Flow, Teams.

Elsőre talán ismeretlennek tűnnek ezek az elnevezések, viszont érdemes őket kipróbálni, tesztelni, hogy melyik válik be akár céges, belső használatra is.

Ez még nem győzött meg?

A sima Office-szal szemben O365 előfizetésedet egyszerre több általad használt eszközre is telepítheted. Pl. (telefon, tablet, számítógép)

Scroll to Top