Így találj szuper fotókat a honlapodra vagy a posztjaidhoz!

Habár az internetről szinte minden képet le lehet tölteni, azok szabadon felhasználása korántsem engedélyezett! Ez különösképpen igaz, ha azok kereskedelmi célú tevékenységhez kötődnek. (Például weboldalon, céges Facebook oldalon vagy Instagramon)

Sajnos sokan nincsenek tisztában ezzel a szabállyal, később pedig megüthetik a bokájukat, ha valakinek szemet szúr, hogy szerzői jogvédelem alatt álló képek szerepelnek 1-1 oldalon.

 Mégis mit tegyél, ha szeretnél igazán ütős képeket találni?

Egy-egy bejegyzés, blog vagy akármilyen internetes tartalom teljesen elképzelhetetlen fotók nélkül. A képek érzelmeket közvetítenek, segítenek megérteni a tartalmat, felkeltik az érdeklődést. Éppen ezért elsődleges fontosságú a megfelelő kép kiválasztása!

Ma már szerencsére rengeteg stock fotó oldal létezik. Ezeknek éppen az a lényege, hogy teljesen INGYENESEN tölthetsz le róluk fotókat, azoknak a felhasználása semmilyen jogi akadályba nem ütközik.

A teljesség igénye nélkül, a legnépszerűbb ilyen oldalak:

Pixabay, Pexels, Unsplash, Canva, Foter, Fickr, de vannak kifejezetten bizonyos témák köré épülő ilyen jellegű oldalak is. Például a Foodiesfeed kizárólag jogtiszta ételfotókat tartalmaz.

Természetesen a Google-ban is keresgélhetsz közvetlenül, sőt a Wikipédián is rengeteg szuper kép található, például hírességekről is. Itt azonban figyelned kell a beállításokra!

Nézzük, mit találunk Beyonceról mondjuk: Beírod a keresőbe a keresett híresség nevét, majd rámész a Képek fülre, ott pedig Eszközök/Felhasználási jogok/Creative Commons-licencek. Az itt található képeket nyugodtan felhasználhatod, a többi azonban 

Scroll to Top